Vår historia

Hur det hela började

Hotel Birger Jarl byggdes 1974 i centrala Stockholms gyllene triangel, omgiven av Stureplan, Jarlaplan och Odenplan. På den tiden var hotellet sjuttiotalet personifierat. Men som vi alla vet lever trender inte för evigt och 1999 gick den prestigefyllda byggnaden igenom en fullständig renovering och fick därmed en helt ny personlighet. Entrén, lobbyn, restaurangen, verandan, gymmet med utsikt över Stockholms hustak, superiorrummen och badrummen renoverades alla från golv till tak. Birger Jarl fick en ny identitet som designhotell med Stockholms kanske mest unika designrum och sviter, främst på 7:e våningen, skapades av ledande svenska arkitekter.

 

Hotel Birger Jarl förvandlades till ett modernt fyrstjärnigt designhotell i Stockholm. Unga inredningsarkitekter och välkända designers arbetade tillsammans för att skapa flera av rummen som erbjuder överraskande och individuella designfunktioner. Även de andra rummen visar upp svensk inredningsstil och skandinavisk design. I lobbyn arrangerades ofta utställningar på temat svensk färg, form och design.

 

Vidareutveckling av hotellet

2011 var det återigen dags att vidareutveckla hotellet. Hela första våningen inklusive lobby, matsal, bar, kök och veranda fick ett helt nytt utseende. Hotellet utökades med ytterligare 36 rum, sviter och studios vilket totalt sett ger oss 271 hotellrum. En helt ny konferensvåning med kapacitet för upp till 550 personer öppnades under 2012.

 

Nutid

Hotel Birger Jarl fick sitt namn efter Stockholms grundare och vi värnar om våra svenska traditioner. När du kommer hit märker du att vi kombinerar tradition med nytänkande och omtänksam service. Många av våra anställda har arbetat hos oss i många år. Det är helt enkelt för att de trivs här vilket vi hoppas att även du kommer att göra!

 

Mer om oss

Ta del av exklusiva medlemserbjudanden

Få nyheter och bra erbjudanden först av alla genom att gå med i vårt stamgästprogram.

Boka direkt på vår sida för bästa pris, dessutom ingår alltid frukost.

ps. glöm inte boka din sommarvistelse hos oss! Se våra erbjudanden på hemsidan.